top of page

Kapeenkoski Travel Oy

Täyden palvelun kalastus- ja elämysmatkailukohde upeissa koskimaisemissa

Voit tilata ateria- ja oheisohjelmapalvelupaketit kalastus- tai luontomatkailuteemalla äijänkäppyrän kautta. Majoitus aina suoraan Kapeenkoskelta. Ota yhteyttä

aijan.kappyra@pp1.inet.fi

ä

mvlogouusiiso.png

 

 

 

Matkailualan perheyritys keskellä sydän-Suomea Äänekoskella.

Tarjoamme ruokaa, majoitusta, saunomista ja ohjelmapalveluja tilauksesta.

Tilamme ja palvelumme soveltuvat yritysten asiakastilaisuuksiin, kokouksiin, koulutus- ja tykypäiviin sekä perhejuhliin.

Meitä kiinnostaa niin luonnon kuin ihmisenkin hyvinvointi.

Pyrimme toiminnassamme kestävään matkailuun.

 

Tervetuloa!

ä

 

 

Harju- ja koskimaisemista koostuvalle Kapeenkosken alueelle tullaan ison juurakkoportin kautta tai seuraten polkuja, jotka kiertävät saarta ja harjujen päällisiä. Suurin osa alueesta on yleistä virkistyskäyttöaluetta, jossa jokaisella on mahdollisuus retkeilyyn yleisten jokamiehenoikeuksien mukaan. Tulenteko on mahdollista siihen varatulla paikalla, ns. Pytingin aukiolla, jossa on sekä nuotiopaikka että grillikatos. Virkistyskäyttöalueella sijaitsee myös iso honkaristi, joka on pystytetty muinaisten jumalanpalvelusten muistoksi.

Alue rajoittuu jokeen, joka muodostuu neljästä koskesta: Makasiinikoskesta, Luijankoskesta, Kärmekoskesta ja Kapeenkoskesta. Virran varrella on kolme kalastusluvan lunastaneille tarkoitettua laavua nuotiopaikkoineen.       

Niemen eteläkärjessä on Myllyniemi, jossa on vanha vesimylly, myllärintupa, aittoja, savusauna, tavallinen sauna ja wc-rakennus.  Tätä aluetta vuokrataan yksityiskäyttöön esim. kalastuspaketteihin, luonto-ohjelmapaketteihin tai sukutapaamisiin. Myllyniemen välittömässä läheisyydessä Vatianjärven rannalla sijaitsee alueen päärakennus Kapeen Kievari.

 

 

1. Kapeen koskikalastusalue käsittää karttaan rajatun alueen. Kaikki kalastaminen on kielletty ilman paikallista lupaa.  Kalastusluvat ovat henkilökohtaisia.

Lupien hinnat:
Henkilökohtaiset luvat: 30 € / 12 h, 50 € / 24 h.
Lapsialennus (enint. 12 v.) 50 % toisen huoltajan kalastaessa.
Ylitysvenevuokra on 15 € / 12 h.
Lupa ei oikeuta kalastamiseen Myllyniemen poolilla / Kapeenkoskessa.

2. Kalastuksessa on käytettävä väkäsettömiä koukkuja ja yksikoukkuisia vieheitä.

3. Lupakalastusalueen rantakalastajakiintiö on 20 kalastajaa / kalastusjakso. Koskiosakkailla on käytössään kalastusoikeuksia kiintiön ulkopuolella. Kalastusjaksot alkavat klo 6.00 ja klo 18.00. Kalastusluvat on varattava etukäteen.

4. Kalastaminen rannalta on sallittua maastossa ja kartalla tarkemmin määritellyillä alueilla. Kahlaaminen on kielletty 1.9. - 31.5. välisenä aikana. Omien veneiden, perämoottorien ja kaikuluotainten käyttö on kielletty. Ylitysveneistä kalastaminen on kielletty.

5. Saaliskiintiö on henkilökohtainen. 12 tunnin aikana saa yksi henkilö ottaa yhden (1) ja 24 tunnin luvalla kaksi (2) rasvaeväleikattua järvitaimenta. Saaliskiintiössä kaksi (2) harjusta vastaa yhtä (1) taimenta. Istutetut järvitaimenet on merkitty rasvaeväleikkauksella. Merkkaamattomat järvitaimenet on välittömästi vapautettava. Rasvaeväleikatun järvitaimenen alamitta on 50 cm, harjuksen 35 cm.

6. Lupamyynnistä annettu värillinen käsivarsinauha on pidettävä näkyvillä ja palautettava saalistiedustelulomakkeen mukana parkkipaikan postilaatikkoon.

7. Kiinteiden pyydysten käyttö sekö onkiminen ja pilkkiminen on kielletty. 

8. Elävän syötin, matojäljitelmien, syöttitahnojen ja täkyraksin käyttö on kielletty. Lyijyä sisältävien painojen käyttö on sallittua ainoastaan perhokalastuksessa.

9. Kalastusmääräysten rikkomisesta seuraa mahdollisten oikeustoimien lisäksi kalastusoikeuden menettäminen määräajaksi.

Lupien varaus ja myynti, ylitysveneiden vuokraus ja alueen hoito: info@kapeenkoski.com, puh. 0504096698

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Videotunnelmia Kapeenkoskelta

ä

ä

mvlogouusiiso.png
äijänkäppyrä action outdoor metsälampi aktiviteetit jalkasen lomamökit vanha riihelä  fatbike läskipyörä
bottom of page