top of page
Troutdrifting Kapeenkoskella

Suomen parhaita koskikalastuskohteita. Kapeella saatavana myös majoitus- ja ateriapalvelut sekä kaikki äijänkäppyrän palvelut

Kaikkien tuntema täyden palvelun elämysmatkailutalo Kuusaan koskimaisemissa

DSC_0154.JPG
DSC_0211.JPG

 

Luulahden Lukko -vaaput ovat yli 26 vuoden kokemuksella käsityönä valmistettuja korkealaatuisia vaappuja.

Luulahden Lukko -vaappujen historia alkaa vuodesta 1986. Ensimmäisen vaapun valmistivat Kalevi ja Seppo Sipponen Äänekoskella, Kalevin verstaassa. Kalevilla oli puuseppänä ja veneentekijänä puunkäsittelyn taito. Ensimmäinen vaappu suunniteltiin hauen kalastukseen sellaiseksi, että "mökkiläinenkin" pääsee kalan makuun. Vaappu onnistui niin hyvin, että se sai Erä-lehden testissä Erä-Ottiviehe tittelin. Nyt vaappuja löytyy joka tilanteeseen ja ne valmistaa Seppo Sipponen. Uusin tulokas vaappuperheeseen on Niksulukko. Vaapunkehittelyssä auttavat 12 koekalastajaa ympäri Suomea.

ä

 

 

  • Sivustolta löydät monipuolisen vaappuvalikoiman lähes jokaisen kalalajin tavoitteluun.

  • Jenna Vaappu on sorvatusta rungosta käsityönä valmistettu vaappu. Materiaaleina on tällä hetkellä balsa ja apassi. Ruotolankana on "pehmeä" rst-lanka, joka tekee vaapun virityksestä helppoa. Uintilevy on valmistettu vahvasta propionaattimuovista. Uintilevy on liimattu rungon päällen UHU hart erikoisliimalla

Tervetuloa kokemaan Keski-Suomalaisten koskien kohinaa kalastuksen, metsästyksen, melonnan tai muun luonnossa liikkumisen merkeissä.

eräspete, taimen, kalastus
ahmatti, katiska, kalastus
vepu, vaaput, kalastus, visitkapee

Jokainen VePu-Vaappu valmistetaan käsityönä tarkkoja laatuvaatimuksia noudattaen. Vaappujen runkomateriaali on apassi.
Vaaput on varustettu laadukkailla kemiallisesti teroitetuilla koukuilla.
Vaapun valmistuttua se koeuitetaan. Asiakas saa varmasti toimivan vaapun ja me saamme hyvän mielen hyvin valmistetusta vaapusta.

Happo on Suomen tunnetuimpia kalastusoppaita ja toimii opettajana kalastusopaskurssilla jolta sain lisäoppia työhöni

happnen, kalastusopas, kapeenkoski, kuusaa, varjola, vilppula
gillie tenkara fly fishing äijänkäppyrä

perhovälinekauppa

ä

pynnönsaari, kalastus, äijänkäppyrä, keitelejärvi,järvikalastus
Pynnönsaari
logo3.png

Äijänkäppyrä kalastusopaspalvelut saatavana Konneveden koskireitillä alkaen 2019

ä

Konneveden kosket

Seitsemän Kosken Varrella

Konneveden Seitsemän kosken koskireitin neljälle ylimmälle koskelle Siikakoskelle , Karinkoskelle, Taikinaiselle ja Kellankoskelle on aloitettu kalastuslupien myynti kesällä 2012. Yläinen on vuokrattu perhokalastuseuralle, eikä koskelle ole lupia myynnissä. Keskisenkoski on vuokrattu Kärkkäälän kalastuskunnalle. Hannulankoskelle myydään yksittäislupia. Näille koskille voi lupia tiedustella Ari Korhoselta p.040 5489 371/040 5489 372.

Kalastuslupien myynnistä vastaa Kellankosken Voima Oy, jonka enemmistöosakkaaksi Konneveden kunta tuli 22.2.2012 tehdyn kaupan myötä.

1.2.2015 alkaen voit tehdä koski- ja majoitusvaraukset verkossa täältä »

Sähköyhtiönä aloittaneen yhtiön pääpaino on siirtymässä yhä enemmän vapaa-ajan elämyksien myyntiin koskikalastuksen myötä.

Kosket ovat kysyttyjä perhokalastuskohteita ja koskia  vuokrataan kalastusseurueille koski kerrallaan vähintään yhdeksi kalastusvuorokaudeksi.

Kalakannan elvyttämisen ja säilyttämisen takia koskilla  saa kalastaa vain väkäsettömillä koukuilla varustetuilla perhoilla tai yhdellä yksihaaraisella väkäsemättömällä koukulla tai koukulla, josta väkänen on puristettu pois. Taimen, myös istukastaimen (eväleikattu), harjus ja siika on rauhoitettu ja vapautettava viipymättä pyytämisen jälkeen. Lisäksi vapamäärää koskilla on rajoitettu. Kalastussäännöt on päivitetty ja tulevat voimaan 1.1.2017.

Joulukuussa 2012  käynnistetyn Konneveden koskikalastushankkeen avulla on rakennettu laavut huoltorakennuksineen Siikakosken sillan pieleen, Taikinaisen rannalle sekä Karinkosken yläpuolelle ja grillikatos Kellankosken patouoman rantaan. Laavut palvelevat kalastajien lisäksi muita luontomatkailijoita. 

kalastuskampanja3
DSC_0214
DSC_0148[1]
DSC_0154
DSC_0156
DSCPDC_0001_BURST20200611181200374_COVER
DSC_0217[1]
kalastus opaspalvelut
IMG_4556
IMG_4560
IMG_4603
IMG_4605
äijänkäppyrä action outdoor metsälampi aktiviteetit jalkasen lomamökit vanha riihelä  fatbike läskipyörä
bottom of page