top of page
Konneveden kosket

Äijänkäppyrä ohjelma- ja kalastusopaspalvelut saatavana Konneveden koskireitillä alkaen 2019

logo3.png

Seitsemän Kosken Varrella

Konneveden kosket ovat ilmiömäisen upeat sekä kalastoltaan että luontoarvoiltaan. Laajalti tunnettu perhokalastajien paratiisi on ollut läpi sukupolvien haluttu kalastuskohde. Kilometrien mittaisella seitsemän kosken reitillämme pääset tavoittelemaan villiä suurtaimenta upeissa luonnonmaisemissa lähellä Etelä-Konneveden kansallispuistoa. Kalareissu tänne jättää unohtumattomat muistot, tuletpa sitten taimenjahtiin vuolasvirtaisella Kellankoskella tai narraamaan haukia leppoisille välivirta-alueille.

PALVELUNUMERO 040 5833 235

Seitsemän kosken koskireitin neljälle ylimmälle koskelle Siikakoskelle , Karinkoskelle, Taikinaiselle ja Kellankoskelle on aloitettu kalastuslupien myynti kesällä 2012. Yläinen on vuokrattu perhokalastuseuralle, eikä koskelle ole lupia myynnissä. Keskisenkoski on vuokrattu Kärkkäälän kalastuskunnalle. Hannulankoskelle myydään yksittäislupia. Näille koskille voi lupia tiedustella Ari Korhoselta p.040 5489 371/040 5489 372.

Kalastuslupien myynnistä vastaa Kellankosken Voima Oy, jonka enemmistöosakkaaksi Konneveden kunta tuli 22.2.2012 tehdyn kaupan myötä.

1.2.2015 alkaen voit tehdä koski- ja majoitusvaraukset verkossa täältä »

Sähköyhtiönä aloittaneen yhtiön pääpaino on siirtymässä yhä enemmän vapaa-ajan elämyksien myyntiin koskikalastuksen myötä.

Kosket ovat kysyttyjä perhokalastuskohteita ja koskia  vuokrataan kalastusseurueille koski kerrallaan vähintään yhdeksi kalastusvuorokaudeksi.

Kalakannan elvyttämisen ja säilyttämisen takia koskilla  saa kalastaa vain väkäsettömillä koukuilla varustetuilla perhoilla tai yhdellä yksihaaraisella väkäsemättömällä koukulla tai koukulla, josta väkänen on puristettu pois. Taimen, myös istukastaimen (eväleikattu), harjus ja siika on rauhoitettu ja vapautettava viipymättä pyytämisen jälkeen. Lisäksi vapamäärää koskilla on rajoitettu. Kalastussäännöt on päivitetty ja tulevat voimaan 1.1.2017.

Joulukuussa 2012  käynnistetyn Konneveden koskikalastushankkeen avulla on rakennettu laavut huoltorakennuksineen Siikakosken sillan pieleen, Taikinaisen rannalle sekä Karinkosken yläpuolelle ja grillikatos Kellankosken patouoman rantaan. Laavut palvelevat kalastajien lisäksi muita luontomatkailijoita. 

äijänkäppyrä action outdoor metsälampi aktiviteetit jalkasen lomamökit vanha riihelä  fatbike läskipyörä
bottom of page